Donald Trump este cel mai extrem candidat, spun americanii

  • Alexandra Rusu
  • 19 septembrie 2016
  • Externe
donald trump

Un nou sondaj realizat de The Huffington Post arată faptul că majoritatea americanilor sunt de părere că Donald Trump este un candidat extrem, iar mai puțin de o treime din aceştia cred că a devenit mai moderat, deoarece a câștigat nominalizarea, conform The Huffington Post.

57% dintre americani spun că Trump este „prea extrem”, în timp ce doar 41% spun acelaşi lucru despre candidatul democrat Hillary Clinton. Părerile diferă de la susţinătorii unui partid la altul: 86% din democraţi îl nominalizează pe Trump drept „cel mai extrem”, în timp ce 60% din republicani o numesc pe Clinton. Independenţii se împart la 45% Trump, respectiv 38% Clinton.

Deşi cei mai mulţi republicani susţin poziţia lui Trump, 27% dintre aceştia consideră că acesta este prea sever – considerabil mai mulţi decât democraţii, dintre care doar 11% spun acelaşi lucru despre Clinton.

De asemenea, majoritatea americanilor susţin faptul că Hillary Clinton şi-a menţinunt aceeaşi poziţie de la început, în timp ce Donald Trump a devenit mai moderat în ceea ce priveşte declaraţiile controversate, odată cu câştigarea nominalizării pentru postul de Preşedinte al Statelor Unite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *