Donald Trump a ameninţat-o pe Hillary Clinton că va ajunge la închisoare dacă el câştigă alegerile

  • Adelina Mitrache
  • 10 octombrie 2016
  • Externe

Candidantul republican Donald Trump a lansat duminică seara o ameninţare fără precedent în politica americană, declarând că rivala sa democrată Hillary Clinton va ajunge la închisoare în cazul în care el va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, notează The Associated Press.

În cursul dezbaterii de duminică seara, care a avut loc la St. Louis, candidata democrată a declarat că este „extraordinar de bine faptul că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu este responsabil cu justiţia în ţara noastră.”

„Pentru că ai ajunge la închisoare,” a replicat Trump la această afirmaţie.

Candidatul republican a completat că ar cere procurorului general să numească un procuror special care să investigheze zecile de mii de mesaje electronice pe care Clinton le-a şters cât timp ocupa funcţia de secretar de Stat.

După ce a afirmat că populaţia americană este „furioasă” pe Clinton, Trump a precizat că „Vom avea un procuror special şi vom ancheta problema.”

„Este o ruşine. Şi sincer, ar trebui să-ţi fie ruşine de tine,” a completat republicanul.

Comentariile lui Trump în acest sens au fost condamnate drept ne-americane.

Ari Fleischer, un oficial din cadrul Administraţiei George W. Bush şi susţinător a lui Trump a afirmat: „Candidaţii câştigători nu-şi ameninţă oponenţii cu închisoarea. Preşedinţii nu ameninţă persoane cu urmărirea penală. Trump nu are dreptate în acestă privinţă.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *