Ultimele Știri

Domnule Victor Ponta câtă șpagă ai luat de la baronul Nechita?

În cursul acestei dimineți procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Iași pentru a ridica o serie de documente privind anumite contracte oneroase derulate sub înțelegerea tacită a șefilor instituției. 

Procurorul DNA Lucian Mursa a ieșit din sediul CJ cu o unitate de calculator în mână, iar colegii săi transportau cutii cu documente. Toate actele ridicate au fost încărcate în mașini și duse la sediul DNA Iași.

Un cetățean a venit în fața Consiliului Județean Iași cu două pancarte în care îl acuză pe prim-ministrul Victor Ponta de abuz în serviciu deoarece nu trimite Corpul de Control al Guvernului să verifice ilegalitățile din cadrul instituțiilor locale. Cetățeanul revoltat o întreabă pe Laura Codruța Kovesi de ce DNA nu funcționează la Iași. Acesta mai acuză și faptul că au avut loc o serie de retrocedări ilegale de terenuri și păduri, iar reprezentanții locali ai DNA sunt părtași la aceste fapte împreună cu baronul local Gheorghe Nechita. 

protest iasi
„Confirmăm faptul ca în această dimineață o echipă a DNA a venit la sediul Consiliului Județean Iași. Colaborăm cu autoritățile în această privință. Le vom pune la dispoziție toate documentele. Începând de astăzi, 15 februarie, până vineri, 17 aprilie, președintele CJ, Cristian Adomniței, participă la conferința plenară a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, întâlnire stabilită de acum două luni. În prezent, activitatea instituției se desfășoară normal, cu excepția birourilor vizate de control”, au declarat reprezentanții CJ Iasi despre perchezițiile DNA. 

În ancheta procurorilor DNA sunt vizate persoane din Partidul Social Democrat dar și noul PNL. La Iași avem parte de o corupție în floare, neatinsă de brațul lung al legii. Aici, baronii politici, fie ei galbeni sau roșii s-au înfruptat din banul public după bunul lor plac și nimeni nu a efectuat vreo anchetă. 

O lungă perioadă de timp s-a vorbit de protecția acordată de Victor Ponta, baronului roșu de Iași Gheorghe Nechita, însă acesta a rămas neatins în ciuda unor serii de proteste maraton și scandalizarea opiniei publice locale. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*