Ultimele Știri

Domeniul schiabil din România: Proiectul nefinalizat pentru care Elena Udrea e acuzată de luare de mită

Unul dintre capetele de acuzate ale Elenei Udrea, reținută aseară pentru 24 de ore, este și luarea de mită. Se pare că ar fi primit bani de la firmele care executau lucrării la pârtiile din țară.

Proiectul ”Schi în România” nu s-a finalizat, iar începutul lucrărilor a fost realizat de firme suspecte. 

Staţiunile de pe Valea Prahovei – Sinaia, Buşteni, Azuga urmau să beneficieze primele de programul Schi în România. În 2009, pentru cele trei localităţi, Guvernul a făcut plăţi de aproape 31 de milioane de lei. Firma care administrează telescaunul din Predeal este Teleferic Prahova SA care, spun procurorii, îi aparţine lui Adrian Sârbu. Omul de afaceri a fost arestat pentru delapidarea societăţii şi pentru că ar fi implicat firma într-un mecanism prin care ar fi spălat bani şi ar fi prejudiciat statul cu peste 15 milioane de lei.

Urmăreşte PresaLibera.net pe Facebook și Twitter

În Vulcan, anul trecut, terenul de sub noua telegondolă a început să se surpe iar mai mult timp instalaţia nu a mai fost folosită. Corpul de Control al premierului a sesizat DNA în legătură cu modul în care au fost făcute achiziţiile. Toată investiţia pentru staţiunea Vulcan a ajuns, în trei ani, la 157 de milioane de lei.

Cel mai mare domeniu de schi din Europa de Est trebuia să fie construit la Petroşani, în Parâng. În afara de reamenajarea celor cinci pârtii existente, acolo urmau să apară 17 piste noi, 2 telegondole, şapte telescaune, 30 de tunuri de zăpadă şi 7 maşini de bătut zăpada. Complexul trebuia să conţină şi două centre turistice, o cabană şi o instalaţie de ticketing. Costul final: 99 de milioane de euro, scrie digi.ro

Schi în România a fost considerat unul dintre cele mai importante proiecte ale Elenei Udrea ca ministru al Turismului. Pe lângă absorbţia de fonduri europene, proiectul ar fi trebuit să aducă zeci de mii de turişti pe pârtiile româneşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*