Domeniile cele mai sigure de pe piaţa muncii: Ce locuri de muncă vor supraviețui în cazul unei noi crize economice

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 octombrie 2016
  • Social

Există deomenii care ar putea fi mai puțin afectate în cazul unei noi crize economice, pentru care nicio industrie nu este pregătită. Alături de învățământ s-ar putea afla guvernarea sau contabilitatea, spune Andrew Chamberlain, economist şef la Glassdoor.

Printre cele mai sigure locuri de muncă sunt cele din sistemul de învăţământ, indiferent că vorbim de domeniul public sau privat. Profesorii vor avea întotdeauna un statut stabil în ceea ce privește educația copiilor. De asemenea, profesorii universitari au o poziţie solidă pe piaţa muncii, dar întâmpină un proces dificil până la gradul de profesor, fiind necesari ani de experienţă şi mai multe diplome universitare, printre care şi doctoratul, conform Mediafax.

Pe lista oamenilor cu locuri de muncă sigure se află moașele și asistenții medicali. De exemplu, în SUA, rata de angajare este aşteptată să crească cu 30% în perioda 2014-2024, mult mai rapid decât în orice alt domeniu, conform Biroului de Statistică a Muncii.

Contabili sunt și ei în siguranță, supraviețuind cu bine unei alte crize economice.

”Nu sunt niciodată suficienţi oameni pentru audit sau taxe”, susţine Michael Cooke, partener The Execu|Search Group, o firmă de recrutare specializată în domeniul medical. „Într-o lume cu reglementări crescute, post-Enron, este foarte important să avem un control financiar puternic, iar asta a dus la creşterea angajărilor”, adaugă Michael Cooke.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *