Doi suspecți, care pregăteau un „act de o gravă violenţă”, arestați în Germania

  • Adelina Mitrache
  • 8 aprilie 2016
  • Externe
germania centru refugiati politie

Doi bărbaţi, care ar fi pus la cale un atac terorist, au fost arestaţi în Bavaria. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar avea legături cu gruparea teroristă Stat Islamic şi ar fi pregătit un „act de o gravă violenţă”.

Poliţia i-a arestat pe cei doi bărbaţi, un irakian de 46 de ani şi un nigerian de 29 de ani, după ce a fost informată de serviciile secrete că suspecţii ar fost în contact cu membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, a precizat procurorul bavarez, Thomas Steinkraus-Koch.

Unul dintre ei este deţinut la Munchen şi celălalt la Furstenfeldbruck.

Poliţiştii bavarezi nu au descoperit materiale suspecte în posesia celor doi bărbaţi, dar ancheta nu este încheiată. Poliţia a precizat că va oferi informaţii suplimentare despre caz vineri.

 Reţeaua Stat Islamic a difuzat recent o înregistrare video în care sugera că noi atentate vor avea loc în Occident, printre care Londra, Berlin şi Roma ar putea fi posibile ţinte.

De altfel, o serie de alerte au zguduit Germania. În noaptea de Revelion, două gări din Munchen au fost închise, iar în noiembrie un meci de fotbal de la Hanovra a fost anulat în ultima clipă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *