Ultimele Știri

Doi studenți din Cluj și-au prezentat invențiile în Parlamentul European

Doi studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca și-au prezentat invențiile în Parlamentul European. Alexandru Alexan și Anca Osan au fost invitați și susținuți de europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Cei doi tineri au realizat multe invenții, printre care se număra și Optimus, un robot care permite asistarea persoanelor în vârstă sau cu dizabilități. De aseamenea cei doi au mai creat o brățară care prin mișcări simple poate controla multe funcții în casă precum lumina și căldura.

„Această invitație este o adevărată oportunitate de a prezenta în cadrul unui eveniment de prestigiu inovațiile noastre. Am fost sunați la un moment dat, pur şi simplu întâmplător, de domnul Negrescu, care ne-a anunțat că a citit despre robotul de asistență personală pe care l-am creat, destinat persoanelor în vârstă sau cu dezabilități, şi că suntem invitații săi pentru a prezenta proiectul în cadrul celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare. A fost o experiență interesantă şi cred că acest eveniment, precum şi întâlnirile avute, o să ne ajute în dezvoltarea proiectelor”, a explicat tânărul cercetător Alexandru Alexan.

Victor Negrescu a solicitat Parlamentului European creșterea fondurilor alocate cercetării.

„În calitate de co-organizator al celui de-al 6-lea Summit European pentru Inovare, am ţinut foarte mult să îi invit pe aceşti doi tineri cercetători foarte talentaţi. România are un potenţial uman enorm în domeniul cercetării şi inovării, trebuie doar să ne facem cunoscute ideile şi să atragem fonduri externe. Prin urmare, pe lângă prezentarea ideilor în cadrul unui atelier dedicat tinerilor cercetători, le-am facilitat discuţii cu diverşi oficiali europeni în vederea atragerii de fonduri europene pentru ideile lor. Sunt mândru de potenţialul tinerilor cercetători români, mai ales că sunt ardeleni”, a explicat demersul său tânărul europarlamentar Victor Negrescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*