Ultimele Știri

Români răniţi în atentatele de la Bruxelles

politie belgia atentate

Atac terorist devastator în inima Europei. Bruxelles-ul, sediul Uniunii Europene, este însângerat şi înspăimântat. Trei explozii au avut loc la aeroport şi la metrou, în apropiere de sedii ale instituţiilor comunitare, şi au făcut 32 de morți și 230 de răniți. Premierul Belgiei şi câţiva membri ai cabinetului au fost duşi într-o clădire sigură, la o adresa necunoscută. Acolo este o celulă de criză şi de acolo urmăresc situaţia. Câţiva români erau la aeroportul Bruxelles în momentul exploziilor şi au reuşit să scape cu viaţă.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi seară, că a fost identificat un al patrulea român rănit în atacurile teroriste care au avut loc la Bruxelles, soldate cu 34 de morţi şi peste 230 de răniţi. Este vorba despre un minor care este îngrijit într-un spital din metropola belgiană, fiind însoţit de un membru al familiei sale.

Ministerul Afacerilor Externe a mai anunţat că echipa consulară a ministerului s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le oferi asistenţă celor patru români care au fost răniţi în atacurile comise de jihadişti.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc, marţi, la Bruxelles, doi dintre ei fiind spitalizaţi, iar al treilea a fost externat.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment,  există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi  în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat”, se arată în comunicatul pe care MAE l-a dat publicităţii marţi seara.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles vor merge la spital să-i viziteze pe cetăţenii români care încă mai au nevoie de îngrijiri medicale.

”Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară”, se mai arată în comunicat.

Metropola belgiană Bruxelles a fost zguduită, marţi dimineaţă, de atentatele teroriste comise de jihadiştii Statului Islamic la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek, în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 230 au fost rănite. Autorităţile belgiene au ridicat nivelul de alertă, iar străzile oraşului au fost invadate de soldaţi înarmaţi până în dinţi, în vreme ce locuitorii au rămas în spatele ferestrelor.

Doi români au fost răniţi în atacurile teroriste. Unul dintre ei a fost rănit în explozia de la aeroport.

Aeroportul Zaventem rămâne închis și miercuri, au anunțat autoritățile. Guvernatorul Lodewijk De Witte a anunțat că, în afară de cele două bombe care au explodat, o a treia bombă a fost găsită la aeroport. Din fericire, aceasta nu a explodat.

Pe de altă parte, poliția a anunțat oficial că este căutat un suspect și a cerut ajutorul populației. Este vorba de bărbatul în alb din fotografia publicată anterior de presă.

teroristi atentat belgia bruxelles

În fotografie apăreau trei bărbaţi, consideraţi suspecţi în cazul atentatului de la aeroportul principal de la Bruxelles. Cel îmbrăcat cu haine de culoare deschisă este căutat la această oră de autorităţi. Ceilalţi doi indivizi din această imagine sunt cei care s-ar fi aruncat în aer, în cele două explozii de la aeroport. Unul dintre ei are mănuși, iar presa scrie că ar fi putut în felul acesta să ascundă detonatorul. Sub cadavrele celor doi s-ar fi găsit și două arme automate. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere ale aerogării cu puţin timp înaintea deflagraţiilor. 

Bărbatul în alb poate fi, pe de altă parte, cel care a pus bomba de la metrou. Între cele două atentate, de la aeroport și de la metrou, s-a scurs o oră, deci teoretic ar fi putut ajunge la rețeaua de metrou.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*