Ultimele Știri

Doi români au jefuit mai mulţi turişti în Copenhaga, pretinzând că sunt poliţişti

Mai mulţi turişti străini din Copenhaga au fost jefuiţi de aproximativ 45.000 de coroane daneze de doi români care pretindeau că sunt poliţişti

copenhaga politie

Mai mulţi turişti străini din Copenhaga au fost jefuiţi de aproximativ 45.000 de coroane daneze de doi români care pretindeau că sunt poliţişti, informeză site-ul The Local.

Potrivit poliţiei, infractorii s-au prezentat drept ofiţeri civili şi au folosit un însemn străin sau fals al poliţiei pentru a convinge turiştii că au încălcat legea şi că trebuie să plătească o amendă în bani lichizi. Alte variante ale înşelăciunii presupuneau ca infractorii să le ceară turiştilor paşapoartele şi banii sau cardurile de credit şi codurile PIN, după care să fugă cu acestea.

„Mulţi turişti nu cunosc regulile din ţară şi acest gen de infractori profită de acest lucru”, a declarat Sajja Haider, un reprezentant al poliţiei din Copenhaga.

Cei doi bărbaţi români, în vârstă de 36 respectiv 52 de ani, au fost arestaţi sâmbătă lângă unul dintre cele mai frecventate obiective turistice daneze, parcul de distracţii Tivoli Gardens, şi aveau asupra lor o sumă de aproximativ 45.000 de coroane (6.000 de euro), în valute diferite. Ei au fost recunoscuţi de un recepţioner de la un hotel din apropiere. Haider a spus că poliţia deţine fotografii ale ofiţerilor-escroci, realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, şi că a primit informaţii de la mai mulţi turişti, care au condus către cei doi bărbaţi.

Cei doi s-au prezentat în instanţă duminică, fiind acuzaţi că au păcălit turişti străini să plătească amenzi pentru presupuse infracţiuni în timp ce pretindeau că sunt ofiţeri de poliţie, după cum a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Copenhaga, pentru agenţia de ştiri Ritzau. Cei doi români sunt acuzaţi de fraudă şi de uzurparea funcţiei publice, riscând o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*