Ultimele Știri

Doi oficiali de la Ministerul Agriculturii sunt acuzați de luare de mită

Funcționarii Ministerului Agriculturii sunt acuzați că au luat mita 40.000 de euro. Procuorii DNA, cei care realizează percheziții și au ridicat şi mai multe acte legate de organizarea Târgului Indagra din noiembrie anul trecut.

Procurorii au ridicat de la Ministerul Agriculturii documente legate de modul în care a fost organizat în toamna anului trecut Târgul Indagra. Mai mult decât atât, anchetatorii au fost foarte interesaţi de contractele încheiate de Ministerul Agriculturii, contracte despre care bănuiesc că au fost acordate preferenţial contra unei mite de aproximativ 40.000 de euro.

„Există un mandat pentru a percheziționa un birou din cadrul Ministerului Agriculturii”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

În anchetă sunt vizaţi direct doi subalterni ai ministrului Daniel Constantin. Secretarul general al ministerului, Laurenţiu Găman, şi fostul secretar de stat Peter Nagy Peter, la care ar fi ajuns mita de 40.000 de euro. Nu direct, ci prin intermediul unor firme pe care le-ar fi favorizat cu prilejul organizării târgului INDAGRA, cel mai mare târg organizat în România. Procurorii spun că Laurenţiu Găman şi Peter Nagy Peter ar fi măsluit contractul în aşa fel încât firmele lor de casă să primească banii pentru nişte servicii pe care în realitate nu le-ar fi efectuat.

Procurorii îl acuză de trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani, fals şi uz de fals. În calitate de vicepreşedinte al Partidului Conservator, responsabil de Departamentul de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Constantin Rebega ar fi intervenit pe lângă un funcţionar din Ministerul Agriculturii, contra sumei de 23.000 de lei. Banii i-ar fi primit de la administratorul unei firme, pe care l-ar fi determinat apoi să îi justifice printr-un contract fals de servicii prestate în cadrul unui eveniment agricol. În acelaşi dosar au fost efectuate percheziţii la alte opt adrese din Bucureşti, Braşov, Ploieşti şi Mureş.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*