Ultimele Știri

Doi medici s-au înjunghiat în sala de operație, într-un spital din Vâlcea

Doi medici s-au luat la bătaie, iar unul dintre ei l-a atacat cu bisturiul pe celălalt, chiar în sala de operație, într-un spital din Rm. Vâlcea.

„Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

În cursul zilei de sâmbătă, între medicii chirurgi Constantin Ploscaru și Emil Bărbulescu a avut loc un conflict în privința folosirii sălii de operație.

Potrivit unor surse, medicul Emil Bărbulescu, care era șeful gărzii și răspundea de blocul operator în care s-a produs incidentul, a sosit la vizită împreună cu directorul unității medicale, în timp ce dr. Constantin Ploscaru folosea sala de chirurgie pentru a opera un chist sebaceu.

Dr. Bărbulescu i-a reproșat dr. Ploscaru că folosește singura sală de chirurgie operațională în wekend pentru un caz ușor, care putea fi rezolvat la camera de tratamente sau amânat până luni. Un caz cu adevărat grav, nu ar fi putut primi ajutor de urgență, a spus Bărbulescu. Medicul Constantin Ploscaru, cunoscut ca o fire impulsivă a refuzat să sisteze intervenția. După un schimb de replici, Ploscaru a luat un bisturiu cu care și-a tăiat colegul în zona claviculară.

Medicul Bărbulescu a fost pansat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce Constantin Ploscaru este audiat, au precizat sursele citate. Ploscaru este nașul lui Bărbulescu, dar între cei doi au mai avut loc dispute, relatează presa locală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*