Ultimele Știri

Doi foști miniștri ai Educației, cercetați penal

Foștii miniștri ai Educației Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu sunt cercetați penal. Ei sunt suspectați de fapte de corupție

cati athanasiu

Cei doi foști miniștri sunt acuzați că ar fi fraudat bugetul alocat pentru informatizarea școlilor. Procurorii spun că au probe și denunțuri din care reiese că o parte din banii alocați pentru cumpărarea de calculatoare și pentru conectarea școlilor din mediul rural la internet ar fi ajuns atât în buzunarele celor doi foști miniștri, cât și în cele ale unor angajați ai ministerului.

Iniţial, cei doi foşti miniştri au fost cercetaţi în anul 2006, însă, s-a decis închiderea dosarului. În 2009, cei doi au ajuns din nou în faţa procurorilor DNA pentru a da explicaţii pentru aceleaşi fapte. Și atunci, procurorii au considerat că nu sunt suficiente probe pentru a începe urmărirea penală.

Conform unor surse judiciare, anul acesta procurorii au primit noi denunţuri, astfel au decis redeschiderea dosarului pentru a treia oară, cerând judecătorilor de la instanța supremă să reconfirme urmărirea penală în cazul celor doi.

Fostul ministru Alexandru Athanasiu a declarat la Digi24 că cercetarea procurorilor se bazează pe două ilegaliăți și fapta de care este acuzat nu mai există în legislație. El a adăugat că va face plângere la CEDO.

El a amintit că, de două ori, procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva sa. Ecaterina Andronescu nu a dorit să comenteze anunțul procurorilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*