Ultimele Știri

Doi bărbați „în contact cu mișcarea islamistă”, suspectați că pregăteau un „act de violență gravă”, arestați la Berlin

politie berlin

UPDATE: Cei doi presupuşi islamişti reţinuţi de poliţie la Berlin nu plănuiau un atac în capitala Germaniei, au anunţat joi autorităţile, care au păstrat însă tăcerea în legătură cu eventuale planuri vizând alte regiuni din ţară, relatează DPA în pagina electronică.

„Nu vreau să comentez în legătură cu situaţia securităţii în alte landuri germane”, a declarat comisarul berlinez Klaus Kandt.

El a precizat că forţele de ordine au acţionat în urma unui pont de la altă jurisdicţie.

Separat, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia a sugerat că instituţia ar fi sursa pontului.

Cei doi bărbați arestați joi la Berlin la sfârșitul unei operațiuni a poliției vizând o asociație islamică sunt suspectați că au vrut să comită un „act de violență gravă reprezentând un pericol pentru stat”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a poliției berlineze, Patricia Braemer, citată de AFP.

Cei doi bărbați de 28 și 46 de ani erau „în contact cu mișcarea islamistă”, potrivit poliției, care cu toate acestea a subliniat că nicio armă sau explozibili nu au fost descoperiți în timpul perchezițiilor.

Autoritățile nu au oferit nicio precizare cu privire la natura suspiciunilor care planează asupra celor doi bărbați, nici asupra presupusului lor proiect sau indicii ce au condus la arestarea lor, notează France Presse.

Poliția cu toate acestea a precizat că nu a existat niciun indiciu că „un act de violență era planificat la Berlin”.

Polițiștii au intervenit inițial joi după-amiază la sediul unei asociații islamice, situată în cartierul Charlottenburg (vest) și unde nu au găsit „obiecte periculoase”.

În cadrul aceleiași anchete, cei doi bărbați au fost arestați apoi în cartierul Britz (sud). Un obiect suspect găsit într-un vehicul s-a dovedit în final inofensiv, a declarat poliția. O parte din cartier a fost evacuată ca măsură de precauție.

După atacurile din 13 noiembrie la Paris, autoritățile germane și-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că grupuri jihadiste pot comite atentate în țară.

Un meci de fotbal Germania-Olanda a fost anulat în ultimul moment în săptămâna de după atentatele de la Paris, din cauza unei amenințări a cărei natură nu a fost precizată niciodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*