Documente în EXCLUSIVITATE: Antenele, finanțate cu milioane de dolari din banii furați de Voiculescu

antene

Antenele şi trustul Intact s-au născut dintr-un jaf, respectiv un atac raider asupra unei companii prin care statul român își desfășura activitățile de comerț exterior.

Din acest motiv, ultimele evenimete legate de părăsirea clădirii în care Antenele şi-au desfăşurat activitatea pot părea şi mai penibile.

Numele lui Voiculescu, al Antenelor şi al trustului Intact le regăsim în auditul companiei deja celebre, CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME (CYPRUS) LIMITED – Crescent.

Pe scurt, Crescent este compania prin care Întreprinderea de Comerţ Exterior (ICE) Dunărea, companie de comerţ exterior înfiinţată în 1982 de către Securitate, ţinea legătură cu partenerii străini ai României în vremea comunismului. Majoritatea companiilor de stat lucrau prin intermediul ICE Dunărea, iar ICE Dunărea lucra cu partnerii externi prin intermediul Crescent.

Pentru a vă face o idee despre mărimea companiei ICE Dunărea, în perioada 1983-1989, compania a derulat contracte de export în valoare totală de 4,59 de miliarde de dolari.

În acest moment, 22 februarie 2016, directorul real al companiei Crescent Cipru (compania fiind în continuare activă) este Mihai Lazăr, fost economist șef al companiei ICE Dunărea.

mihai lazar

De asemenea, Mihai Lazăr mai este administrator la companiile SC Mutual Invest SRL, Bioprod SA (companie implicată în dosarul ICA), Sungold Distribuţie SA, Antena 1 SA, companii care apar în auditele firmei Crescent.
Lazăr este administrator şi asociat al GRUPUL INDUSTRIAL. VOICULESCU & Co. – GRIVCO. GRIVCO este compania mamă din România, la rândul asociat al Crescent. 

Se observă clar legătură între trecut şi prezent, între Securitate şi Crescent, respectiv legătură lor cu Antenele şi trustul Intact.

Documetele prezentate în continuare arată cum Voiculescu apare în Consiliul Director din funcţia de Preşedinte de Onoare – extras din Auditul companiei Crescent din 2002.

Audit

Voiculescu

Traducere

Prezenţa numelor Antena 1 şi CCA Intact SA

Intact

Antene

De asemenea, vânzările Crescent erau în 2002 următorele:
Traducere:

Traducere

Se remarcă câştigurile din drepturile de autor în valoare de 9.601.460 dolari, aproape 10 milioane dolari – enorm pentru acele vremuri. Este cea mai mare valoare din totalul vânzărilor, în acelaşi timp suma esta mai mare decât a investiţiilor în CCA Intact SA.

Precizăm că în 2002, dolarul era mult mai puternic decât în momentul de faţă. În Bucureşti puteai cumpăra un apartament şi cu 10.000 USD.

Pentru a vedea toate sumele colosale şi alte nume interesante, vă prezentăm în exclusivitate o mare parte din auditul companiei din 2002:

Bilanț 2002

Antenele au fost create prin finanțarea cu zeci de milioane de dolari de către compania Crescent, bani furați de Dan Voiculescu de la noi, – toți cetățenii României. Circul oferit de jurnaliștii trustului Intact nu reprezintă decât o mascaradă pentru salvarea averii colosale a ”domnului profesor” Dan Voiculescu. 

Presa Liberă va prezenta noi documente despre oamenii lui Dan Voiculescu, jurnaliștii trustului Intact și implicarea fiicelor sale în afacerile derulate prin companiile Crescent și Grivco SA.

loading...

4 thoughts on “Documente în EXCLUSIVITATE: Antenele, finanțate cu milioane de dolari din banii furați de Voiculescu

  1. Aceste aspecte(de furt din averea statului de dinaintea lui 89)sunt crime împotriva unei populații înfometate de Ceaușescu, ajunsă la limita suportabilității unei rețele megalomanice din care și voiculescu făcea parte. Dacă scormoniți mai bine veți găsi și alți îmbuibați care nu sunt în scenă dar care rod pe ascuns tot dinaverea țării, făcută cu necazuri și durere pînă în 89

  2. Si v-ati sesizat dupa 26 de ani ??? pana acum ce ati facut ??? cati bani a „frecat” dl Voiculescu pana acuma ? cati bani mai sant de recuperat de la el ? CATI CA VOICULESCU MAI SUNT IN ROMANIA ? CEI CARE IL „EXECUTA ” ACUM….nu cumva au si ei averile la fel facute ? NU VREAU SA SE DESFINTEZE ANTENA 3….PT CA DOAR ASA O SA AFLAM CINE SANT CEILALTI BANDITI, toata preasa este vanduta….ant 3…era a luii Voiculescu, aveti impresia ca celelelte trusturi nu au stapani??? NU MAI EXISTA PRESA LIBERA DEMULT ! EU VREAU SA „TRAIASCA ” TOTI CA ASTIA SE DAU IN GAT UNII PE ALTII ( sa nu fure cumva unul mai mult ca altul)…si asa se mai mentine o oarecare balanta, stramba si ea…dar macar exista !!!

  3. Nu am avut cum să ne sesizăm, cam pe atunci ne-am născut:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *