DOCUMENTE: Consilierii PNL au plătit 4000 de euro pentru a fi puși pe listă. Ce acuzații i se aduc Sulfinei Barbu și care este poziția PNL

pnl

Conform unui document furnizat din surse PNL, Sulfina Brbu și-a impus ‘favoriții’ pe lista consilierilor locali, contra sumei de 4000 de euro, cu care aceasta ar fi achitat datoriile filialei de sector.

„Ne-a atras atenția (Sulfina Barbu – n.n.) că a plătit din banii personali și ca urmare își rezervă dreptul de a stabili prioritățile pe listele de candidați la alegerile locale. (…) Nu am crezut că doamna Barbu poate gândi ca un piețar. Și noi, subsemnații am avut contribuții substanțiale la bugetul filialei, și nu numai, dar nu am cerut vreun drept nestatutar. În concluzie, pentru 4000 de euro, doamna Barbu și-a însușit toate drepturile…”, se arată în scrisoarea semnată de  membrii conducerii filialei de sector. Documentul înainaintat lui Cătătlin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti, a fost depus duminică, 24 aprilie, și semnat de cei mai vechi membri ai partidului. Aceștia o acuză pe Sulfina Barbu că ar fi întocmit discreţionar şi că ar fi manipulat listele de consilieri locali pentru alegerile din 6 iunie. Ei sunt revoltați că Sulfina Barbu susține că are dreptul să impună listele pentru că a achitat 4000 de euro, din banii personali, pentru a achita datoriile fililei de sector, conform Cetățeanul.net.

Consilier local pe listele PNL pentru că a confecționat mărțișoare

1

Scrisoarea prin care liderii PNL sector 3 o acuză pe Sulfina Barbu că a manipulat „ca un piețar”, listele de consilieri la Sectorul 3

2

Semnatarii reclamației către Cătălin Predoiu acuză că „lista Sulfinei” nu are nicio legătură cu activitatea desfășurată în partid. Astfel, dacă prim-vicepreședintele organizației, Constantin Cărbunaru, a fost trecut pe locuri neeligibile, „favoritul” Sulfinei, Ștefan Catană, propus de organizația de tineret „fantomă” a fost pus pe locul doi pe listă.

Meritele lui Catană ar fi, potrivit fișei menționate în document – că ar fi împodobit bradul de Crăciun și ar fi participat la confecționartea de mărțișoare.

Organizația PNL sector 3, condusă, în tandem, până de curând, de către deputatul Florin Alexe și de Sulfina Barbu, este cotată cu cele mai mici șanse între sectoarele Bucureștiului, alegătorii sectorului percepând PNL ca o simplă anexă la căruța administrației condusă de pesedistul Robert Negoiță.

Notă: Sulfina Barbu nu a putut fi contactată pentru a-și exprima punctul de vedere. Îl vom publica deîndată ce ne va fi comunicat.

Vom reveni cu noi probe asupra performanțelor peneliste din sectorul 3.

Ce spune PNL

Într-un drept la replică adresat redacției, reprezentanții PNL susțin că nu ar fi semnat documentul alăturat și că semnăturile ar fi fost copiate de pe alte documente. Chiar și în aceste condiții,Cetățeanul.net deține mărturii asupra faptului că documentul a fost redactat în sediul PNL, în seara zilei de duminică, 24 aprilie. Mai mult deținem și alte dovezi din care reiese că modul de stabilire a listelor de consilieri a fost „abuziv și fără respectarea statutului partidului”.

Prezentăm, în continuare, comunicatul PNL:

Facem menţiunea că aşa-zisa scrisoare pe care aţi folosit-o ca sursă de documentare nu este asumată de cei pe care i-aţi prezentat într-un tabel cu semnături, pentru a da aspect de autenticitate. Facem precizarea că acele nume şi semnături erau de fapt un tabel convocator al unei şedinţe şi nu au nicio legătură cu scrisoarea pe care aţi publicat-o în facsimil. Ca atare, vă rugăm să precizaţi din partea redacţiei faptul că nu deţineţi un document autentic din care să reiasă că semnăturile respective se referă la susţinerea scrisorii.
De asemenea, având în vedere faptul că ne aflăm în prag de campanie electorală, putem înţelege că şi redacţia dumneavoastră ar fi putut fi victima adversarilor noştri politici, care au interes să decredibilizeze organizaţia noastră, dar pentru a evita aceste incidente vă rugăm ca pe viitor să ne solicitaţi poziţia în momentul în care faceţi referire la noi”.
3
Potrivit surselor din interiorul organizației, scrisoarea ar fi fost semnată de majoritatea liderilor filialei de sector. Aceștia neagă însă că ar fi semnat documentul și spun că semnăturile le-ar fi fost luate de pe alte documente
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *