Ultimele Știri

Dobânda ROBOR la trei luni a ajuns la un minim istoric

Românii cu credite în lei au motive să fie bucuroși. Dobânda ROBOR la trei luni, referinţa pentru costul creditelor în lei, a ajuns la un minim istoric de 1,29 la sută pe an, de la 1,7 la sută la sfârşitul anului trecut.

Începând cu sfârșitul acestei luni, se vor ieftini împrumuturile în lei, atunci când se va realiza actualizarea dobânzilor.

Indicatorul Robor cu scadenţă la trei luni este utilizat ca referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, a ajuns ieri la minimul istoric de 1,29% pe an. Cele mai multe bănci şi-au stabilit finalul lunii martie ca perioadă de ajustare a dobânzilor la credite.

Precedenta rundă de actualizare a dobânzilor la credite a avut loc în decembrie, când dobânzile interbancare erau la 1,7% pe an. Scăderea cu aproape o jumătate de punct procentual a costului leilor înseamnă o economie de aproximativ 50 de lei lunar pentru un credit ipotecar de valoare medie. Dobânzile interbancare s-au redus cu aproximativ două puncte procentuale în ultimele cinci luni, ceea ce a dus în jos şi ratele la creditele în lei, potrivit Ziarului Financiar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*