Ultimele Știri

Doamna Udrea şi-a lansat candidatura. A câta la număr!?

Duminică dimineaţă, candidatul PMP la preşedenţie, Elena Udrea a participat la o lansare în aer liber cu pretenţie de lansare a candidaturii, deşi fostul ministru al Transporturilor se tot lansează de ceva vreme, ba pe la târguri de produse tradiţionale, ba pe la o paranghelie câmpenească. Lansarea candidaturii a „platinatei cu breton” e puţin cam mult spus, pentru că, într-o societate cât de cât sănătoasă la cap, la o lansare vii şi spui ce vrei să faci. Nici pe departe, doamna Udrea a turuit minute bune despre Victor Ponta, despre cât de nepriceput şi ticălos e, apoi, moara de vorbe s-a abătut spre Klaus Iohannis, despre care şi-a amintit că a fost în relaţii bune cu partidul condus de premier.

Doamna Udrea ne-a prezentat ieri un spectacol jalnic, desprins parcă din peisajul pieţelor, unde, de la tarabe, precupeţele îşi laudă marfa, afurisind produsele vecinilor. Discursul, presărat cu tonuri ipocrite, părea să fie rostit de cineva care, în viaţă sa, n-a muşcat din pulpa rotisată a guvernării. Duduia ori e scurtă de memorie ori are un tupeu de granit (eu pariez pe a două variantă). E ca şi cum ar spune, nici usturoi n-a mâncat, nici gură nu-i miroase. Doamna Udera n-a făcut parte din guvernul Boc, care a tăiat salarii, pensii, a mărit TVA, a umilit marii actori ai naţiei etc. Ba a făcut şi n-a interesat-o că a generat  mult rău poporului român. Ilenuţa din poveste e acum în opoziţie, s-a curăţat de rele şi e normal să critice puterea. Păi, dacă tot vrea ca România s-o ia pe drumul democraţiei şi civilizaţiei, şi-ar putea scutura discursul de populismele alea ieftine, la umbră cărora încearcă să ne vândă poveşti despre cum va reforma ea Educaţia, Justiţia şi Sănătatea. Am văzut cum s-au îmbunătăţit aceste domenii în vremurile pe care acum, madam Udrea le ridică în slăvi.

„Tocând” niţel vorbele doamnei Udrea vom seziza, uşor, slobozenia guri sale, lipsa de conţinut, sărăcia ideilor şi orizontul îngust prin care se deplasează. Păi cum să adune ea mii de oameni, ca alţi candidaţi, din moment ce n-ar face „de-o zeamă bună” cu toate rudele, prietenii şi vecinii membrilor partidului pe care-l conduce?

Celebra blondă ne-a demonstrat, încă o dată, că tupeul de politician este unul dintre puţinele instrumente funcţionale în ţara asta. Cu doi ani în urmă, nu ştiam dacă Elena Udrea avea curajul de a ieşi în public, dar, iată, acum e plină de zel. E drept, electoratul uită repede, fiind gata să o admire, să o aplaude, iar domnii mai slabi de simţiri, chiar să-şi vâre sub pernă fotografia  doamnei Udrea. Că electoratul e înnebunit după circ, discursuri zgomotoase, populiste, capabil de a încinge hore, de a culege roşii sau de a tunde oaia, ştim.  Că după tunsul oii urmează tunsul poporului, ce mai contează!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*