Ultimele Știri

Doamna de fier a corupției | Cum se joacă DNA-ul cu Udrea și clasa politică penală

elena udrea

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ne arată cât de proști sunt penalii din Parlamentul României. Miercuri am avut ca subiect din colecția toamnă/iarnă pe Elena Udrea. Mulți aveau impresia că DNA-ul o vrea din nou pe Elena la Beciul Domnesc, însă lucrurile nu stau chiar așa. Procurorii DNA sunt mult mai deștepți și efectiv se joacă cu această ”domnă de fier” a corupției. 

Udrea este o doamnă de bine care ne tot păcălește cu dezvăluiri și denunțuri împotriva multor corupți din Parlamentul României. Această femeie copiază perfect stilulul mafiei: minte, manipulează, controlează, amenință, dar tot ce face e în interes personal. Elena Udrea nu îl va denunța niciodată pe Traian Băsescu, pentru că nu e în interesul ei, iar fostul președinte rămâne în continuare garantul libertății sale. Protejata fostului președinte nu a depus niciun denunț până în acest moment și s-a dovedit mult mai puternică decât restul penalilor. 

Procurorii DNA o așteaptă la colț, se joacă cu ea, așteaptă să facă o greșeală, ea sau cei din jurul ei care o protejează. DNA nu avea niciun motiv să o mai aresteze pe Elena Udrea, a semănat mai mult cu un sondaj în Parlament. Cei care cred că povestea cu votul pentru arestarea Elenei Udrea s-a terminat se înșeală. Procurorii au mai mulți ași în mânecă și vor urma sigur noi cereri pentru arestarea ”doamnei de fier”. 

Votul de ieri nu a fost deloc surprinzător, iar amenințările Elenei Udrea i-a speriat pe mulți corupți, în special pe cei din fostul partid Democrat Liberal. O altă surpriză sunt mesajele de dragoste între Victor Ponta, Elena Udrea și Traian Băsescu. Băsescu și Udrea l-au luat de aliat pe fostul dușman, totul, pentru a face front comun împotriva procurorilor. 

Ponta despre Băsescu: „E de o sută de ori peste Klaus Iohannis și PNL.”

Udrea despre Ponta: „Suntem singura țară din Europa unde primul-ministru în funcție a fost pus sub acuzare. Dar punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcției, pentru fapte vechi de șapte-opt ani, pe care, așa cum am spus, mulți dintre cei care i-am fost adversari lui Victor Ponta le-am folosit în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiția, în general, și DNA-ul, în special, se amestecă în lupta politică, sacrificând chiar imaginea României.”  

Dușmanii de ieri sunt astăzi aliați și încearcă din răsputeri să blocheze sistemul anticorupție pe care chiar cei doi(Băsescu/Ponta) l-au girat. Cei doi au avut impresia că sistemul anticorupție va rămâne fidel lor și nu se va ridica niciodată. Din păcate pentru ei sistemul anticorupție a prins gustul libertății, iar debarasarea de foștii corupți din sistemul judiciar a produs o revoluție.

Odată cu venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni sistemul anticorupție a primit garanții, ajutoare(peste 50 de posturi noi la DNA) și libertate totală în anchetarea și trimiterea în judecată a corupților care sug seva acestei țări. 

Elena Udrea s-a adresat colegilor ca unui consiliu al MAFIEI, spunând voalat:  

„- Și voi sunteți la fel de corupți ca mine, și voi ați folosit bani negri în campania electorală, iar dacă nu mă ajutați, stați liniștiți și voi o să urmați.” 

Clasa politică penală a arătat, miercuri, cât este de imbecilă și incompetentă la votul pentru reținerea și arestarea ”doamnei de fier”. Unii deputați au crezut că o pot salva pe Elena de pușcărie, introducând toate bilele într-o urnă. Unul dintre ei este Daniel Oajdea, fost coleg din Partidul Democrat Liberal. 

Elena Udrea are șanse minime de a scăpa de pușcărie, nu mă pot antepronunța înaintea Justiției, dar la un calcul simplu înțeleg că nu se poate. Nu poți scăpa basma curată când ești anchetat în trei dosare penale. Problema și mai mare sunt denunțurile detaliate ale foștilor colegi, sumele uriașe vehiculate drept mită și revin, numărul de dosare. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*