Ultimele Știri

DNA vrea începerea urmăririi penale pentru fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely

trafic de influenta dna

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi cere, din nou, Camerei Deputaților ridicarea imunității parlamentare faţă de Laszlo Borbely. 

Au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către deputatul UDMR, în perioada exercitării funcției de ministru al Mediului. Prin urmare, procurorii DNA retrimit cererea de încuviințare a urmăririi penale față de Laszlo Borbely, după ce a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, pe 11 septembrie 2012. 

Laszlo Borbely este acuzat că, în anul 2011, ar fi primit foloase necuvenite în valoare de peste 192.000 de lei, dar și o sumă de 50.000 de euro, pentru a interveni în favoarea celor de la care a primit foloasele și banii.

Mai exact, fostul ministru al Ministerului Mediului şi Pădurilor ar fi primit de la Ioan Ciocan, administrator al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, foloase necuvenite în valoare de 80.952 de lei, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din Administraţia Naţională „Apele Române”, în vederea determinării acestora să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

Borbely mai este suspectat şi că, în 2011, ar fi primit de la Anton Petru Molnar, administrator de fapt al SC Azimut Com SRL Acăţari, foloase necuvenite în valoare de 112.199 de lei, constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil aparţinând acestuia, pentru a interveni la funcţionari din ANAR să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

De asemenea, tot în 2011, Laszlo Borbely ar fi primit de la administratorul a două societăţi comerciale suma de 50.000 de euro, pentru a sprijini firmele administrate de acesta să obţină lucrări în domeniul gospodăririi apelor şi să încaseze contravaloarea lucrărilor executate.

În carul acestui dosar au fost trimişi în judecată, la acea vreme, Ioan Ciocan şi Anton Petru Molnar, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Szabolcs Szepessy, consilier personal al lui Borbely în perioada în care acesta era ministrul Mediului, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă. Dosarul este judecat de Tribunalul Satu Mare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*