Ultimele Știri

DNA trece Prutul! Un procuror cu experiență pleacă la Chișinău

adrian candu

După 15 septembrie în Republica Moldova vine un procuror cu experiență de la Direcția Națională Anticorupție din România care va expertiza dosarele din cadrul Centrului Național Anticorupție, a declarat președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu.

Potrivit șefului Legsilativului, reforma justiției și combaterea corupției este una dintre prioritățile principale ale parlamentarilor pentru sesiunea toamnă-iarnă, iar aceasta trebuie să se facă pe verticală începând cu CNI, CNA, Procuratura și instanțele de judecată.

„Să mă ierte judecătorii onești, dar în rândul populației nu există încredere în justiția din țara noastră”, a subliniat Andrian Candu.

Șeful Legislativului a mai adăugat că procurorul a fost selectat de către Uniunea Europeană și va veni în cadrul unei misiuni ale UE. Candu spune că nu știe numele acestuia, însă este vorba despre un procuror cu experiență și cu multă expertiză în privința luptei cu corupția.

Republica Moldova a devenit în opinia cetățenilor săi un stat oligarhic unde corupția se află la ea acasă, iar justiția moldoveană este subordonată clasei politice corupte. La Chișinău a avut loc cea mai mare manifestație anticorupție din istoria sa pe 6 septembrie. Circa 100.000 de oameni au cerut stoparea jafului și anchetarea oligarhilor care au pus stăpânire pe țară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*