Ultimele Știri

DNA: Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, trimis în judecată

Dorin Florea este trimis în judecată de către procurorii DNA, fiind acuzat de acuzat de săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu.

La data faptei și în prezent primar al municipiului Târgu Mureș, Dan Florea este implicat într-un dosar privind atribuirea, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp.

”Inculpatul Dorin Florea, în calitatea menționată mai sus, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureș”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au reținut că, urmare a acestui demers, în 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului și fără ca aceștia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.

„Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, inculpata Maria Cioban. Ulterior, asociația sportivă beneficiară a terenului — care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice și nici nu deținea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun — a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei”, susțin anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, iar până la această dată Primăria municipiului Târgu Mureș nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*