Ultimele Știri

DNA în vizită la firmele lui Nicolae Păun, în urma promulgării Legii amnistiei fiscale de Klaus Iohannis

nicolae-paun

DNA face un control antifraudă la societățile comerciale S.C. Niky Scorpion Alcom S.R.L. și la S.C. Pedros Impex S.R.L. într-un dosar anticorupție. Societatea Niky Scorpion ar fi controlată de parlamentarul Păun Nicolae.

 În casieria de la  S.C. Niky Scorpion Alcom S.R.L a fost găsită o sumă de peste 800.000 de lei care nu poate fi justificată. 

Acțiunile de control  au fost demarate începând cu data de 21.07.2015, orele 10.00. Sunt verificate documentele financiar-contabile din  perioada ianuarie 2014 și până în prezent. Păun Nicolae este cel care a susţinut  vehement în Parlament amnistia fiscală.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa a intrat în vizorul procurorilor anticorupție după ce ar fi promis unor oameni de afaceri din comunitatea romă că îi va ajuta să scape de plata unor taxe către stat.

Surse judiciare susţin că Nicolae Păun le-ar fi cerut celor care operează puncte de vânzare într-o piaţă din sectorul 5, care ar fi operată de firma deputatului, diverse sume de bani drept recompensă pentru eforturile depuse pentru adoptarea legii amnistiei fiscale.

Legea amnistiei fiscale a fost promulgată ieri, de preşedintele Iohannis.

Nicolae Păun, alături de alţi nouă deputaţi PSD – Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au iniţiat proiectul de modificare a Codului penal.

Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială că o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

Deputatul Nicolae Păun are, potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2015, o casă de 120 metri pătraţi, cumpărată în anul 1994 şi un autoturism Opel din 2009.

Nicolae Păun a obţinut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa, Cristina Păun, a încasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*