Ultimele Știri

DNA îi dă lovitura de grație Elenei Udrea, cauțiune de 5 milioane de lei

udrea

Elena Udrea a stat mai bine de 7 ore în sediul Direcției Naționale Anticorupție, anunțând la ieșire că a fost luată o măsură fără precedent în cazul său. Procurorii au decis să fie pusă sub control judiciar pe cauțiune.

Cautiunea este o sumă record, de 5 milioane de lei, sumă pe care va trebui să o plătească în 5 zile. Elena Udrea va putea contesta controlul judiciar pe cauțiune în termen de 48 de ore.

Declarațiile Elenei Udrea la ieșirea din sediul DNA:

„Este evident că sunt o ţintă a DNA . Mă consider o persoană persecutată a sistemului. Voi face sesizări la toate ambasadele. Nu se poate că Elena Udrea a fost audiată vineri, 6 ore la DNA. DNA să aibă pe bandă (…) S-a dispus măsură controlului judiciar pe cauţiune. Cauţiunea este record în România, 5 milioane de lei, în condiţiile în care DNA-ul mi-a sechestrat toate bunurile pe care le am. Spuneţi-mi dacă vi se pare că nu este o vânătoare a Elenei Udrea. Este fără precedent în România ceea ce se întâmplă.”, a exprimat Udrea revoltată.

Despre acuzaţii din noul dosar, Udrea a explicat vizibil afectată: „Fapte pentru care am fost arestată prima dată…legat de modul în care am obţinut creditul acela de la BRD. Contează că pe bandă rulantă apar dosare la DNA pentru Elena Udrea. Cred că doamna Procuror are directiva clară. Dansa se ocupă de Eelena Udrea pe bandă rulantă. (…)

Banii au fost folosiţi la campanie electorală. Eu nu înţeleg de ce trebuie să mi se pună o cauţiune de 5 milioane de lei mie care am dat detalii. …Campania electorală din 2015. Mai mult, am dat detalii concrete despre modul în care s-au cheltuit banii. (…) La momentul acesta, nu mai am cum să mă apar în faţă acestui sistem. Nu am cum să plătesc cauţiunea, am bunurile sechestrate.

Eu voi sesiza toate ambasadele toate instituţiile. Nu poţi să asişti (…) în faţă abuzului unui sistem. (…)Toate bunurile mele sunt sechestrate de către DNA. Tot DNA-ul mi le-a sechestrat. Dacă nu plătesc cauţiunea se va cere o măsură mai gravă în ceea ce mă priveşte.

Dinu Pescariu, Florică (…) ei au plecat cu milioanele, nici măcar nu au dosar penal, iar eu într-o situaţie în care am spus lucruri procurorilor cum au fost cheltuiţi banii de la Buzăianu, s-a dispus o cauţiune de 5 milioane de lei. De la Pescariu şi Claudiu Florică, promit că o să mă împrumut de la ei.

Nu, complictate în abuz în serviciu, faptul că banca respectivă dădea un tip de credite pe care eu l-am solicitat. Eu am spus tot ceea ce ştiam sau aproape tot ceea ce ştiam legat de aceste 2 speţe, dar nu a contat. Pe procurori nu-i iinteresează ceea ce spun eu.”, a conchis Elena Udrea.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*