Ultimele Știri

DNA, declarații cu privire la votul din Senat în cazul lui Oprea: ”Actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit”

dna

Procurorii anticorupție au reacționat după ce Gabriel Oprea a fost salvat de către colegii săi din Senat de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Bogdan Gigină. Consecința acestui vot are ca urmare  blocarea anchetei penale.

Senatul a decis că fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

„Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit„, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*