Ultimele Știri

DNA: Cum a fost fraudată Loteria cu peste 25 de milioane de lei. Numele unor jurnaliști importanți apar în dosar

loteria romana

Fostul director al Loteriei Române, Gheorghe Benea și finanțatorul Realitatea TV, Maricel Păcuraru, au fost trimiși în judecată de DNA în afacerea cartelelor telefonice pentru Loterie. Paguba se ridică la 5,7 milioane de euro. În rechizitoriu apar nume grele de politicieni și jurnaliști.

Potrivit procurorilor, în 2009 Loteria Română a încheiat un contract firma Form Trade a lui Ionuț Marinescu pentru achiziționarea de cartele telefonice. Marinescu cumpără la rândul lui cartelele de la firmele omului de afaceri Măricel Păcuraru. Procurorii descriu în rechizitoriu un mecanism prin care Loteria ar fi fost fraudată cu peste 25 de milioane de lei . Interesante sunt și detaliile din dosar. Un martor, fost consilier al ministrului de Fiananţe Gheorge Pogea, povestește cum a fost numit Benea director la Loterie.

„Atunci când Gheorghe Pogea a ocupat funcția de ministru de Finanțe, prin februarie 2009, am primit de la acesta un bilețel pe care erau scrise numele și numărul de telefon al lui Gheorghe Benea. Ministrul mi-a spus că biletul l-a primit de la Emil Boc, eu trebuind să-l contactez pe Gheorghe Benea să se prezinte la București, pentru o discuție cu ministrul de Finanțe”.

În dosar apar și numele unor jurnaliști în contextul în care Ovidiu Ripanu, unul dintre oamenii lui Păcuraru, angajat la Loterie, voia să stopeze comentariile negative de la mai multe emisiuni tv. Ripanu ar fi apelat atunci la Silviu Mănăstire, jurnalist, actual realizator la B1tv.

„Silviu Mănăstire, un apropiat al lui Ovidiu Ripanu, i-a sugerat acestuia să apeleze la Maricel Păcuraru, pentru că, prin intermediul lui Cozmin Gusă, să împiedice emisiunile tv”, se arată În rechizitoriul procurorilor.

Gheorghe Benea a fost numit la conducerea Loteriei de Guvernul PDL. El vine de la Dej din județul Cluj. Finanțatorul Realitatea TV, Maricel Păcuraru, se află în penitenciar fiind condamnat la 4 ani cu executare pentru fraudarea Poștei cu 4 milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*