Ultimele Știri

DNA cere urmărirea penală a Elenei Udrea pentru instigare la luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, conform Mediafax.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Parchetului General referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Turismului.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Infracţiunile de care este acuzată Elena Udrea ar fi fost săvârşite pe când aceasta ocupa poziţia de ministru al Turismului.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, ce ocupa la acel moment funcţia de secretar general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, pe atunci preşedintele Consiliului judeţean Tulcea, să ceară reprezentanţilor unor firme care aveau contracte cu cele două instituţii să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Consiliului judeţean Tulcea primea atunci finanţare de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*