Ultimele Știri

DNA cere pedepse maxime pentru inculpații din dosarul Microsoft

judecator

Un procuror DNA a cerut, luni, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aplicarea unor pedepse maxime pentru cei patru inculpaţi din dosarul Microsoft.

Cei patru implicați în dosarul Microsoft sunt oamenii de afaceri Nicolae Dumitru şi Dorin Cocoş, fostul ministru Gabriel Sandu şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

„Cei patru inculpaţi au săvârşit infracţiuni grave de corupţie. Activitatea frauduloasă în care au fost implicaţi a fost complexă şi transfrontalieră. Valoarea ridicată a sumelor de bani este extrem de importantă. Urmările sunt extrem de grave. A fost afectată imaginea instituţiilor statului şi a mediului de afaceri. Apreciem că pedepsele aplicate trebuie majorate către maximum special”, a susţinut procurorul.

În luna martie, trei judecători de la instanţa supremă au aplicat pedepse în cuantum redus în acest dosar: Nicolae Dumitru – 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu – 2 ani cu executare, Dorin Cocoş – 2 ani cu executare, Gheorghe Ştefan – 3 ani cu executare. În plus, magistraţii au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoş, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ştefan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*