Ultimele Știri

DNA cere Parchetului General dosarul privind votul din Diaspora

Directia Nationala Anticorupție a cerut Parchetului General dosarul referitor la votul din diaspora de la alegerile prezidențiale din noiembrie, se anunță de site-ul oficial al instituției.

Procurorii DNA vor astfel să continue ancheta, dupa ce s-a început urmarirea penală cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în diaspora.

Fiind înregistrate dosare penale pe același subiect, în același timp, atât la DNA, cât și la Parchetul General, procurorii anticorupție au solicitat celeilalte instituții dosarul, în vederea reunirii celor două cauze penale, se arată într-un comunicate de presă.

În cazul în care va fi admisă de procurorul general al PICCJ, întreg dosarul, cu toate actele procedurale efectuate până acum, va ajunge la DNA.

După alegerile prezidențiale s-au înregistrat șase dosare penale care vizează plângeri legate de modul de desfășurare a scrutinului, iar toate acestea au fost conexate într-un singur dosar responsabil Secției de urmărire penală și criminalistică a PICCJ.

În acest caz, sunt suspectate de către DNA infracțiuni precum împiedicarea dreptului constituțional de vot și abuz în serviciu, fapte în urma cărora pot fi acuzaţi șefi de rang înalt în stat, precum Victor Ponta sau  fostul ministru de Externe Titus Corlățean.

Conform Codului Penal, împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*