Ultimele Știri

DNA cere mandat de arestare pentru șefa DIICOT, Alina Bica

Direcția Națională Anticorupție a cerut Consiliul Superior al Magistraturii mandat de arestare preventivă pentru șefa DIICOT, Alina Bica.

În acest moment nu a fost confirmat sau infirmat faptul că șefa DIICOT se află la audieri în sediul DNA, însă mai multe surse judiciare confirmă acest lucru. Conform unor surse judiciare în dosarul în care este audiată Alina Bica este implicat și omul de afaceri Gheorghe Stelian care ar primit de la stat 150 de milioane de euro pentru terenuri din Ilfov, folosind acte false. 

Potrivit surselor citate, o comisie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, constituită în 2011, a aprobat despăgubirea lui Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, pentru un teren din Bucureşti care nu îi mai putea fi retrocedat în natură.

Astfel, comisia respectivă ar fi aprobat plata către Stelian a 150 de milioane de euro, pentru acest teren care fusese supraevaluat. Din comisie au făcut parte, potrivit surselor citate, actuala şefă a DIICOT Alina Bica, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, şi Lăcrămioara Alexandru, care au fost deja reţinuți în acest dosar.

Acest lucru a fost declarat de premierul Victor Ponta la o emisiune TVR. Gheorghe Stelian este cunoscut pentru afacerile extrem de profitabile cu terenuri retrocedate de pe urma cărora a obţinut profituri de zeci de milioane de euro.

Totodată, un articol publicat de ziarul „Cancan” pe 3 mai 2007 relata faptul că Gheorghe Stelian a cumpărat cu doar 10.000 de dolari drepturile litigioase pentru o parcelă din Floreasca de la fosta proprietară, care revendicase terenul, dar care nu avea relaţiile necesare pentru a-l primi înapoi de la stat. Stelian ar fi vândut mai departe terenul, cu 900.000 de euro, către Elena Udrea şi soţul acesteia, Dorin Cocoş.

Premierul Victor Ponta a spus la postul public de televiziune, că preşedintele ANRP va prezenta documente din care reiese faptul că Stelian a prejudiciat statul cu 150 de milioane de euro şi că dosarul va fi transmis Parchetului spre cercetare. Se pare că Direcția Națională Anticorupție ar fi dat curs acestei acțiuni și a dispus verificări în acest caz, care se concretizează prin audierea omului de afaceri și a șefei DIICOT.

„Un exemplu despre ce vom trimite mâine la Parchet, la Direcţia Naţională Anticorupţie: la faimoasa Autoritate Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, noii şefi numiţi acolo au constat restituiri ilegale, cu acte false, de 150 milioane euro la o persoană pentru terenuri din Ilfov, cu decizii obţinute cu acte false. A primit de la statul român 150 milioane euro. E un nume cunoscut, domnul Gheorghe Stelian, dacă nu mă înşel, un nume extrem de mediatizat”, a spus Ponta în data de 24 iulie 2012. 

Vom reveni cu amănunte!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*