Ultimele Știri

DNA cere majorarea pedepsei lui Dan Diaconescu

Direcția Națională Anticorupție cere majorarea pedepsei lui Dan Diaconescu în dosarul de șantaj în care a fost cercetat. Motivele sunt ”sentința netemeinică” prin ”reținerea de circumstanțe atenuante în favoarea inculpaților”.

DNA a solicitat instanței de apel judiciar să se desfințeze în parte sentința aplicată, pentru ca în urma rejudecării să fie majorate pedepsele aplicate în cazul lui Dan Diaconescu, Petru Dorel Pârv și Mitruș Gheza.

În documentul care cuprinde motivele de apel, este menționat și faptul că Dan Diaconescu și Mitruș Ghezea au avut o activitate care nu se circumscrie Codului Deontologic al Jurnalistului, conform căruia: ”Folosirea statutului de jurnalist pentru a obține beneficii personale sau în favoarea unei terțe părți constituie o gravă încălcare a normelor etice și este inacceptabilă”.

Dan Diaconescu a fost condamnat în anul 2013 la trei ani de închisoarea. Decizia instanței îi interzice acestuia ca după eliberare să ocupe o funcție publică, timp de încă 3 ani, precum și alte drepturi.

DNA apreciază că nu puteau fi reținute circumstanțe atenuante în favoarea inculpaților din mai multe considerente precum: 

”Pentru a constitui o circumstanță atenuantă, conduita bună a inculpatului anterioară săvârșirii infracțiunii trebuie să rezulte și din alte împrejurări, simplul fapt că activitatea trecută a inculpatului nu a intrat sub incidența legii penale nefiind suficient pentru o astfel de apreciere. (…) Caracteristica inculpaților de ‘persoane instruite’ nu convinge ca un element în favoarea acestora. (…)”.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*