Ultimele Știri

DNA cere încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Ochi

Ion Ochi deputat PSD

DNA solicită Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, acesta fiind suspectat că a săvârşit acte de corupţie în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Procurorii anticorupţie susţin că deputatul Ion Ochi, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brasov a aprobat contracte cu dedicaţie, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Mai exact, Ion Ochi şi omul de afaceri Cristian Dorin Nica, inculpat şi el în acest dosar, s-au înţeles ca firma acestuia din urmă, să execute lucrări de reparaţii ale drumului judeţean DJ 112D, între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului, iar în schimb parlamentarul a obţinut foloase materiale necuvenite, precum şi capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfăşoare în toamna anului 2012, alegeri în urma cărora a şi devenit deputat.

DNA estimează că firma respectivă a obţinut foloase necuvenite de 2,5 milioane de lei, aceasta fiind şi suma cu care ar fi fost prejudiciat CJ Braşov.

În cazul lui Nicolae Blaga, director al Serviciului de Administrare Drumuri din cadrul CJ Braşov, la data faptei, şi al lui Viorel Costea, şef al Direcţiei de Administrare Drumuri din cadrul CJ Braşov, la data faptei, procurorii anticorupţie au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, faţă de omul de afaceri Cristian Dorin Nica fost dispus control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată şi dare de mită.

În ceea ce îl priveşte pe primarul localităţii braşovene Prejmer, Constantin Todirică Şerban, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*