Ultimele Știri

DNA cere Camerei Deputaților încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău

Procurorii DNA cer Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău. Acesta este acuzat de de trafic de influenţă.

În dosarul în care este acuzat acesta, a fost deja reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

„În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, anunţă DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a contractului este de 270.000 de euro,  iar obiectul acestuia îl constituia „furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing”, pe o durată minimă de 5 ani”.

„În schimbul acestor promisiuni şi, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, inculpatul Gurzău Adrian a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât să fie influenţat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară”, spun procurorii anticorupţie.

De asemenea, parlamentarul este acuzat că „prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât membrii Consiliului ASF să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a SC Carpatica Asig SA, deşi prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control – Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvenţă a SC Carpatica Asig SA”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*