Ultimele Știri

DNA cere aviz pentru arestarea lui Theodor Nicolescu

Deputatul PNL Theodor Nicolescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Procurorii DNA au cerut reținerea deputatului PNL în dosarul fostului șef ANI Horia Georgescu, care se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Alina Gorghiu, copreședintele PNL a declarat că Theodor Nicolescu și-a dat demisia din comisia juridică a Camerei Deputaților. În zilele următoare, parlamentarii vor trebui să voteze dacă se va începe urmărirea penală în acest caz. Alina Gorghiu a spus că toți parlamentarii PNL vor vota pentru ridicarea imunității deputatului, astfel încât să se poată începe urmărirea penală.

Am avut azi un dialog cu Teo Nicolescu, se va retrage inclusiv din Comisia Juridică, îşi va da demisia, pentru credibilitatea Parlamentului. În acest moment, colegul meu şi-a dat demisia din comisia juridică. Nu am să fac discuţia cu parlamentarii, prin intermediul presei, discuţiile vor fi private, veţi constata care e decizia. În acest moment, opţiunea demisiei din calitatea de parlamentar nu ne aparţine”, a spus Gorghiu.

În comunicatul DNA apare:

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Cererea procurorilor anticorupție are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 12.01.2015, Guvernul României – Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în decursul anului 2009, Curtea de Conturi a României a efectuat un control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, control ce a avut ca obiect fundamentarea și utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

În cursul anului 2008, inculpatul NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și nici prevederile art. 10 alin. 6 și 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente,supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*