Ultimele Știri

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea în dosarele Gala Bute și Microsoft

Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz pentru arestarea Elenei Udrea. Aceștia consideră că au probe suficiente pentru acuzaţiile de spălare de bani şi luare de mită, în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

Procurorii spun că Elena Udrea a fost denunțată, în dosarul Microsoft, de Dinu Pescariu. Fostul tenismen a declarat că i-ar fi dat Elenei Udrea jumătate de milion de euro, în schimbul promisiunii acesteia că va interveni pentru a-i rezolva probleme din dosarul Microsoft.

„La data de 05.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014. Faptele sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite”, se arată în referatul DNA.

De asemenea, anchetatorii spun că Dorin Cocoş ar fi promis intervenţii în Guvern ale soţiei sale, iar în schimb a primit mită 9 milioane de euro. O parte din bani ar fi ajuns într-un cont din Dubai.

Din probele administrate rezultă că, în anul 2010, numitul Cocoş Dorin, în baza înţelegerii cu Udrea Elena Gabriela ,a pretins de la Marin Gabriel suma de circa 3 milioane euro pentru a debloca plăţile aferente contractului. Suma de bani pretinsă a fost transferată din contul lui Pescariu Dinu Mihail într-un cont din Dubai, iar diferenţa a fost remisă numerar”, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*