DNA cere arestarea preventivă a trei directori de la Complexul Energetic Oltenia pentru abuz în serviciu

DNA

Procurorii DNA au înaintat joi Tribunalului Dolj referatul cu propunere de arestare preventivă a trei directori de la Complexul Energetic Oltenia, într-un dosar de abuz în serviciu.

Ion Laurențiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, și Daniel Antonie, director Divizia Minieră din cadrul aceleiași societăți, sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director Legislație și Guvernanță Corporativă, este cercetată pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

„La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal unei persoane o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Conform aceleiași surse, Laurențiu Ciobotărică, în înțelegere cu Dorina Jianu, a suprapus în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt, pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor.

„Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de inculpatul Ciobotărică Laurențiu, care încă de la numirea sa în funcție a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție”, se mai menționează în comunicat.

Procurorii susțin că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunei remunerații a membrilor săi, această competență aparținând altui organism din cadrul societății.

Prejudiciul produs societății de cei trei a fost calculat la 128.100 de lei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *