Ultimele Știri

DNA anchetează cazurile suspecte privind ridicarea imunității

sova dan

Direcția Națională Anticorupție a dispus deschiderea unei anchete în cazul proceselor de ridicare a imunității parlamentare. 

Procurorii au cerut o serie de documente de la Senat și Camera Deputaților. Se pare că abuzul senatorilor care l-au salvat pe Dan Șova de pușcărie a umplut paharul, astfel  anchetatorii îi solicită lui Călin Popescu Tăriceanu toate înscrisurile Senatului în legătură cu solicitarea de arestare a lui Dan Şova, dar şi înscrisurile referitoare la toate solicitările DNA din 2014 şi 2015.

Imunitatea parlamentară a devenit un scut pentru hoții din Parlament și un afront adus Justiție române. 

Cererea DNA vine după ce Curtea Constituţională a dat câștig de cauză Consiliului Superior al Magistraturii, iar acum Senatul trebuie să adopte o hotărâre după votul dat în cazul Dan Şova.   

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că solicitarea DNA este inedită pentru că până în momentul de față nu au mai existat astfel de cereri.

„Așteptăm decizia Biroului Permanent. Cred că este util un punct de vedere al Comisiei Juridice. E o solicitare inedită până în momentul de față. Nu există niciun fel de opreliște pentru a furniza documentele necesare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*