Ultimele Știri

DNA a pus sechestru pe averile liderilor PDL din dosarul Aeroportul

 Liderul filialei PDL Timiş Constantin Ostaficiuc şi deputaţii Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean au parte de o surpriză neplăcută din partea DNA, în dosarul „Aeroportul”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să pună sub sechestru averile pedeliştilor, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. Cornel Samărtinean a ocupat funcţia de director la Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, acesta ocupânduse cu aranjarea unor licitaţii.

Imediat după ce Sămărtinean, asociatul deputatului Alin Popoviciu și al fiicei şefului PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost instalat director, a început operaţiunea de acaparare a celor mai bune spaţii comerciale din aeroport. Profitând de faptul că expirau contractele de închiriere și făcând presiuni ca să-i evacueze pe chiriași – o firmă din București și o alta a fiicei deputatului PD-L Viorel Oancea – au pus la cale escrocheria. Angajaţii aeroportului susţin că totul s-a făcut sub presiune, intervenţiile venind pe filieră pedelistă, toţi vorbind de faptul că barurile sunt ale deputatului Alin Popoviciu.

Au fost organizate  două licitații – pentru un spațiu de 80 mp în zona publică și pentru două spații de 5 și 4 mp,  aflate în sălile de îmbarcare a pasagerilor. La licitații au participat aceleași trei firme, care la ambele licitații au depus ofertele fix în aceeași ordine – SC Dinastia J SRL, Lehesim Company SRL și Trinvest Bakery SRL. În cazul ambelor licitații, în care spaţiile au fost închiriate din 2011 până în 2015, a câștigat Trinvest Bakery SRL cu o ofertă de 40 euro/mp/lună, în condițiile în care, anterior, spațiile au fost închiriate cu 161 euro/mp sau 70 euro/mp.  Unul dintre asociaţii de la Trinvest  Bakery este Cristian Iga, care înainte a fost angajat ca agent la SC San Marzano, unde asociaţi sunt, printre alţii, Popoviciu şi fiica lui Ostaficiuc.

După ce au aflat că va fi realizată expertiza din dosar pe care au solicitat-o, dar au susţinut că nu  au bani să o plătească, cei trei pedelişti au  fost anunţaţi de DNA că va fi pus un sechestru asigurator pe casele lor, pentru a putea fi recuperat prejudiciul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*