Ultimele Știri

DNA a pus ochii pe SMURD-ul lui Raed Arafat

raed arafat

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție sunt pe urmele lui Raed Arafat, investigând posibile fapte de corupție.

În 2011 s-a realizat o licitație, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, în care s-au achiziționat 203 mașini de ambulanță în valoare de 38 de milioane de euro. Ambulanțele erau destinate Ministerului Sănătății și SMURD-ului.

Interesant este faptul că de fiecare dată aceeași firmă a câștigat licitațiile, timp de 7 ani la rând. DELTAMED SRL, firma care a câștigat licitațiile este condusă de Dan Vasile Gorga, un prieten vechi de 20 de ani al lui Raed Arafat.

Contractul pentru livrarea ambulanţelor a fost câştigat de Porsche România, Deltamed SRL Cluj şi Dlouhy Gmbh, o firmă austriacă.

În 2008, Porsche a câştigat o licitaţie-şoc la Ministerul Sănătăţii în valoare de 29 de milioane de lei, pentru livrarea de ambulanţe, avându-l ca subcontractor pe Deltamed. În acelaşi an, Deltamed echipase direct sau indirect 816 ambulanţe, tot din banii Ministerului Sănătăţii.

În 2011, Raed Arafat, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut achiziții-record: 80 de milioane de lei, pentru 236 de ambulanțe. Ambulanțele au fost achiziționate în baza unui contract cadru care urma să se deruleze pe o perioada de patru ani și prin care câștigătorii urmau să livreze între 800 și 1.000 de ambulanțe.

Dosarul este instrumentat de procurorii Dana Belciug şi Gheorghe Popovici, şeful Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul DNA Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*