Ultimele Știri

DNA a descins la locuințele și firmele lui Ioan Niculae! Există suspiciuni de corupție și infracțiuni economice

Ioan Niculae

Procurorii DNA fac, joi, mai multe percheziţii la locuinţe şi sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae, într-un dosar vizând suspiciuni de infracţiuni de corupţie şi economice, cum ar fi evaziune fiscală şi spălare de bani, comise între 2008-2009, prejudiciul depăşind două milioane de euro.

Procurori DNA ai Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din cadrul instituţiei, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi economice – evaziune fiscală şi spălare de bani – comise în perioada 2008 – 2009.

În cursul zilei de joi, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, la reşedinţa acestuia din judeţul Teleorman, amplasată în apropiere de Zimnicea, denumită domeniul Făţana, ce cuprinde un grup de trei clădiri principale şi dependinţe, între care se află şi casa de vânătoare a acestuia, precum şi la reşedinţa din staţiunea prahoveană Buşteni a omului de afaceri.

Totodată, conform aceloraşi surse, percheziţii au loc şi la fostul domiciliu al lui Niculae, actual domiciliu al Adinei Elena Niculae, situat în sectorul 1 al Capitalei, dar şi la sediul social şi la punctul de lucru declarate de societatea Intervitt SRL, din Teleorman, la sediul social al societăţii Interagro din Bucureşti, sectorul 2, la punctul de lucru al societăţii Interagro din Zimnicea şi la sediul social al Interagro din Zimnicea.

Sursele citate menţionează că în dosar sunt cercetate „inginerii financiare” în care ar fi implicat omul de afaceri Ioan Niculae, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste două milioane de euro.

Potrivit surselor judiciare citate, în cursul zilei de joi au loc doar percheziţiile în acest caz, nu şi audieri.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Ioan Niculaie a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 a candidatului la președinția României Mircea Geoană. Omul de afaceri a acceptat atunci să plătească 1 milion de euro, însă a pus o condiţie: să poată influenţa decizia alegerii miniştrilor economiei și a şefilor Romgaz şi Transgaz. Ţinta lui Ioan Niculae era, spun procurorii, să obţină gaze ieftine pentru firmele sale. Dosarul gazelor ieftine se află încă în sertarele procurorilor DIICOT și se pare că se strânge lațul din ce în ce mai mult asupra miliardarului român. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*