Ultimele Știri

DNA a cerut urmărirea penală a senatorului Ion Ariton în dosarul ”Gala Bute”

Procurorii DNA au reluat în forță ancheta în dosarul „Gala Bute” în încercarea de a strânge mai multe probe. Dosarul se află de mai mulți ani în atenția procurorilor anticorupție. Nume sonore sunt implicate în acest dosar, iar DNA a luat măsuri.

Procurorii DNA a cerut urmărirea penală a senatorului PDL Ion Ariton. Membri Senatului vor decide dacă i se va ridica sau nu imunitatea parlamentară a lui Ion Ariton.

Ion Ariton este suspectat de abuz în serviciu și de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. 

Este vorba despre contractul atribuit în 2011 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box.. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene.

În acelaşi timp, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, i-ar fi determinat pe reprezentanții a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica S.A., Transelectrica S.A., Nuclearelectrica S.A., S.N.T.G.N. Transgaz S.A., Complexul Energetic Turceni S.A., Complexul Energetic Rovinari S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Oil Terminal S.A., IAR Ghimbav S.A. și Societatea Națională a Apelor Minerale S.A.) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaționale de box profesionist.

În acest context, suma totală de 1.742.830 RON care ar fi făcut obiectul sponsorizărilor constituie prejudiciu pentru companiile menționate. 

Percheziţii în acest dosar au loc la acest moment şi în Gorj, la patronul unei firme din Gorj, Nicolae Isar. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, firma acestuia, care asigură servicii de dirigenţie de şantier, ar fi dat bani la „Gala Bute“. Şi companiile energetice din Gorj au sponsorizat Gala Bute cu zeci de mii de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*