Ultimele Știri

Dmitri Rogozin: „Leancă ar trebui să dea dovadă de mai mult respect față de oficialii ruși”

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin își continuă retorica agresivă la adresa autorităților de la Chișinău. De această dată, în vizorul oficialului de la Moscova a intrat premierul Iurie Leancă. Rogozin, care este și președintele din partea Rusiei a comisiei interguvernamentale moldo-rusă pentru colaborare economică, s-a arătat deranjat de un interviu al premierului, în care acesta vorbea despre faptul că dacă Republica Moldova va deveni membru UE, nu va renunța la statutul de neutralitate.

leanca

În material, Leancă a vorbit și despre Rogozin și comentariile acestuia pe rețelele de socializare, fapt ce se pare că l-a supărat pe oficialul rus. Premierul, care este citat dintr-un interviu mai vechi acordat pentru BBC, a declarat că „Rogozin poate să spună multe”, dar că este o problemă că el preferă să „comunice cu noi (autoritățile moldovenești, n.r.) prin Facebook sau Twitter”.

Rogozin a reacționat într-un mesaj pe Facebook, opinând că „Leancă, în calitatea sa de novice în politică ar trebui să dea dovadă de mai mult respect față de Rusia și oficialii săi. Măcar din motive pragmatice”.

Rogozin nu este la prima ieșire de acest fel. El a mai atacat sau chiar jignit oficiali de la Chișinău în mai multe rânduri, printre aceștia numărându-se și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, pe care l-a numit pur și simplu „imbecil”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*