Ultimele Știri

Dmitri Medvedev cere suspendarea sancțiunilor impuse Rusiei

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu președintele american Barack Obama în Asia, că sancțiunile impuse Rusiei asupra rolului pe care l-a avut în accentuarea conflictului din estul Ucrainei, trebuie să fie abandonate pentru a depăși problemele în relațiile cu Occidentul.

„Este necesar să se renunțe la sancțiuni, să revenim la normal, calm și la discuții productive”, a declarat Medvedev, citat de Interfax, în cadrul participării la summit-ul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est.

Statele Unite au impus mai multe sancțiuni Rusiei, ca răspuns la continuarea intervenţiei ilegale a Rusiei în Ucraina şi la acţiunile sale de provocare care subminează democraţia  în ţară şi  ameninţă pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. 

Uniunea Europeană își menține, de asemenea, sancțiunile adoptate împotriva Rusiei pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina.

“Nu există niciun motiv în prezent pentru a modifica măsurile restrictive adoptate de UE împotriva Rusiei”, a anunţat o sursă europeană la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre.

“Statele membre sunt mai degrabă de acord cu faptul că nu are loc nicio evoluţie pe teren sau vreo schimbare în atitudinea Rusiei care ar justifica reanalizarea sancţiunilor”, a precizat o sursă diplomatică.

Cele  28 de națiuni UE au impus sancțiuni asupra sectoarelor financiare, de apărare și energetice ale Rusiei și au înghețat activele a aproximativ 140 de persoane fizice și companii din Rusia pentru rolul Moscovei în Ucraina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*