Ultimele Știri

Distrugerea României! Proiectul minier de la Certej a început ilegal, fără autorizații

În România totul este posibil, România este ţara nimănui!  Societatea Deva Gold subsidiară a corporaţiei canadiane Eldorado Gold a început lucrările de construire a primei platforme industriale pentru extragerea aurului cu cianuri la Certej. Bineînţeles Deva Gold a început lucrările fără autorizaţii şi îşi desfăşoară activitatea nestingherită.

Mining Watch România a făcut o solicitare la primăria Certej privind autorizaţiile necesare pentru demararea proiectului minier, dar acestea lipsesc cu desăvârşire.

primaria-certej-raspuns-mining-watch

Rețeaua Mining Watch România reclamă totala lipsă a funcționalității autorităților de profil din județul Hunedoara, precum și a Guvernului României. Unul din cele mai mari zăcăminte aurifere din România și obiectul unui proiect minier de mari dimensiuni a început să fie pregătit pentru exploatare fără ca autoritățile vizate să ia măcar act de acest lucru. Impertinența Deva Gold SA de a începe un proiect minier fără autorizațiile de construire necesare este întrecută doar de lipsa vigilenței instituțiilor responsabile cu sancționarea acestor fapte ilegale.

S.C. Deva Gold SA, companie deținută de Eldorado Gold (80%) și Minvest Deva (<20%) a început activitățile de construire și amenajare aferente proiectului cu cianuri Certej din comuna hunedoreană. La momentul actual numeroase utilaje lucrează în zona carierei Coranda.

CERTEJ

Tot în această zonă a fost adus recent un concasor, utilaj specific operațiunilor extractive ce permite sfărâmarea pietrelor. Numeroase buldozere, excavatoare, alături de alte utilaje amenajează platforme ce vor avea diferite funcțiuni în cadrul proiectului minier. La intrarea în comună este deja construită o hală-depozit, iar o altă structură metalică este în curs de amplasare. Nici una din aceste amenajări nu are autorizație de construire. Pe 15 octombrie, Mining Watch România a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a lua măsurile legale de sancționare contravențională și prentru a dispune sistarea lucrărilor ilegale.

Mai multe detalii pe site-ul Mining Watch!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*