Ultimele Știri

Discuții între Klaus Iohannis și David Cameron, cu privire la mesajele rasiste adresate românilor din Marea Britanie. Pentru ce și-a cerut scuze premierul britanic

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că a purtat discuții cu premierul britanic, David Cameron, cu privire la situația românilor care muncesc în Marea Britanie.

Premierul britanic l-a asigurat pe președinte că românii vor putea să rămână şi să muncească în Regatul Unit, cerându-și scuze pentru „incidentele” care au avut loc după referendum şi în care au fost implicaţi şi cetăţeni români.

Mai multe incidente au avut loc în Marea Britanie după rezultatele referendumului în care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană,. În acestea au fost implicate polonezi, români, italieni şi musulman, care au fost somați să părăsească Regatul Unit.

Pe mai multe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez – Posk – au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe, duminică. „Suntem foarte perturbaţi şi supăraţi de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliţia investighează un delict cu caracter rasist”, a reacţionat Joanna Mludzinska, preşedintele Centrului cultural Posk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*