Ultimele Știri

Discuții aprinse la CSM: Ministrul Justiției, acuzat că a lansat informații false privind pensiile a 60 de magistrați. Aceștia ar primi lunar un miliard de lei vechi

CSM Consiliul Superior al Magistraturii

Discuții aprinse au loc la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Șefa Uniunii Judecătorilor i-a reproșat ministrului Justiției, Raluca Prună, ca a lansat în spațiul public informația că 60 de magistrați ar avea pensii de peste un miliard de lei vechi.

Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al CSM, a propus, joi, în plen, ca instituţia să se adreseze Casei Naţionale de Pensii în privinţa acestei situaţii.

„Indiferent cum ar interpreta un judecător legea, iar legea de acum, articolul 81, alineatul 1 este foarte clar şi corelează şi cu 81, alineatul 3. Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. (…) Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. (…) Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei”, a afirmat Muscalu, conform agerpres.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*