Discurs de mare campioană. Primele cuvinte ale Simonei după victoria contra lui Keys

  • Adelina Mitrache
  • 4 iulie 2016
  • Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în trei seturi pe americanca Madison Keys, 6-7 (5-7), 6-4, 6-3, conform Digi Sport.

Halep (24 ani, 5 WTA) s-a impus într-o oră şi 58 de minute în faţa unei adversare de 21 de ani, aflată pe locul 9 în ierarhia WTA. Halep conduce acum cu 2-1 în duelurile cu Keys.

Primul set dintre Halep şi Keys, unul foarte echilibrat, a fost câştigat de americancă la tie-break. Americanca a început mai bine setul 2, în care a condus cu 2-0, însă românca a avut o revenire puternică şi şi-a adjudecat setul cu 6-4. Începutul setului 3 a fost echilibrat. După 2-2, Halep a trecut la conducerea partidei şi a câştigat decisivul cu 6-3 şi ca urmare a faptului că adversara nu s-a mai aflat la acelaşi nivel fizic.

Întrebată la finalul meciului despre accidentarea lui Keys, Halep a dezvăluit că a fost prea concentrată la jocul şi strategia sa pentru a o interesa orice alt element din exterior.

A fost un meci foarte dur, dar mă aşteptam la o asemenea partidă, pentru că o ştiu pe Keys foarte bine. E o jucătoare foarte solidă, cu un serviciu greu de returnat. Nu ştiu ce i s-a întâmplat în timpul meciului, pentru că am fost concentrată la ceea ce trebuie să fac eu pentru a câştiga. Sunt foarte fericită că am reuşit să mă impun. Nu am observat că e accidentată. Am avut o şansă să închid primul set şi am ratat-o, apoi m-am concentrat numai şi numai la ceea ce am de făcut. Am încercat să fiu cât mai agresivă şi am reuşit să înving„, a spus Simona la final.

După o perioadă extrem de dificilă, datorată unei accidentări la tendonul lui Ahile, Halep pare din nou aproape de nivelul maxim. Simona a evoluat mult la nivelul încredere în propriile forţe şi pare că niciun adversar nu o poate speria în acest moment.

Cred că sunt foarte aproape de cel mai înalt nivel. Mă simt bine, pregătită şi cu multă încredere. Sunt fericită că pot evolua fără să mă gândesc la accidentare. Sunt gata să lupt pentru meciul următor, astfel încât să ajung în semifinale„, a mai spus constănţeanca.

Românca a obţinut 250.000 de lire sterline şi 430 de puncte WTA pentru accederea în sferturi de finală, unde o va întâlni pe jucătoarea germană Angelique Kerber, nr. 4 mondial. Kerber, câştigătoare a titlului la Australian Open anul acesta, are un bilanţ defavorabil în întâlnirile cu Halep, având o singură victorie, faţă de trei ale româncei.

Simona Halep, învinsă anul trecut în primul tur la All England Club, a fost semifinalistă la Wimbledon în 2014.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *