Ultimele Știri

Directorul interimar al SRI Florian Coldea: Resping categoric acuzaţiile

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a fost audiat de către Comisia de control a SRI, în urma acuzațiilor care i s-au adus directorului de către Elena Udrea.

După aproximativ cinci ore de audieri şeful Comisiei de control a SRI, Georgian Pop şi generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI, au făcut primele declaraţii. La ieşire, Florian Coldea a declarat că respinge categoric acuzaţiile aduse de către fostul ministru, Elena Udrea.

„Vreau să vă anunţ că nu s-au finalizat audierile. La acest punct de pe ordinea de zi, fiecare coleg din comisie a adresat personal domnului director toate întrebările pentru a înţelege acuzaţiile. Va mai urma o parte în care va fi prezentat raportul la zi privind verificarea internă din SRI. De comun acord am convenit cu domnul Coldea ca această prezentare la raport dumnealui să nu fie prezent în sală”, a declarat șeful comisiei de control al SRI, Georgian Pop.

Generalul Florian Coldea a declarat presei că respinge toate acuzațiile care i se aduc.

„Am pus la dipoziţia comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la toate întrebările. Atât instituţia, cât şi conducerea, şi-au menţinut echidistanţa în 2015. Activitatea şi colaborarea cu DNA şi DIICOT s-a desfăşurat în limitele legii. În privinţa afirmaţiilor la adresa instituţiei şi a mea personal, am solicitat permisiunea de a mă retrage pentru ca raportul să fie prezentat. Resping categoric afirmaţiile exprimate public: sunt denigratoare şi nu au temei real. Reafirm, însă, că orice persoană care are informaţii despre un fapt ilegal se poate adresa SRI sau celorlalte instituţii ale statului. Am asigurat membrii comisiei şi pe toţi cei interesaţi că SRI îşi face datoria în deplină legalitate şi cu bună credinţă”, a mai spus Coldea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*