Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, rămâne în arest la domiciliu

  • Adelina Mitrache
  • 6 iunie 2016
  • Social

Tribunalul Bucureşti a respins cererea Parchetului General de arestare preventivă a directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, dar şi solicitarea acesteia de revocare a măsurii preventive, magistraţii dispunând ca femeia să rămână în arest la domiciliu.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, să fie cercetată în continuare în arest la domiciliu. Procurorii de la Parchetul General au contestat decizia primei instanţe, care a dispus plasarea ei în arest la domiciliu. De asemenea, Flori Dinu a contestat măsura, ambele contestaţii fiind respinse definitiv.

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, „faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare. Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”.

Flori Dinu este acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor

În dosarul de la Parchetul general este cercetat sub control judiciar şi Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

Directorul general al Hexi Pharma este cercetată şi într-un dosar al DNA, Flori Dinu fiind suspectată de complicitate la evaziune fiscală. În aceeaşi cauză este cercetată sub control judiciar şi soţia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, dar şi fratele acesteia, ambii fiind acuzaţi de spălare de bani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *