Ultimele Știri

Directorul FMI trage un semnal de alarmă privind riscul extinderii turbulențelor

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, atrage atenția asupra ritmului extrem de rapid în care se pot extinde îngrijorările de la o economie la alta, ținând cont de volatilitatea înregistrată în ultimele zile pe piețele financiare.

Christine Lagarde argumentează că locul ocupat de Asia în economia globală este unul foarte important, turbulențele din această țară având riscul de a se propaga rapid în restul lumii. Aceasta a atenționat, de asemenea, că anul acesta creșterea economică ar putea fi mult mai mică decât se preconiza.

Directorul FMI a tras un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă în prezent economia mondială, printre acestea numărându-se reechilibrarea economiei chineze, încetinirea creșterii economiei japoneze, scăderea prețurilor la materii prime și incertitudinile referitoare la data la care Rezerva Federală americană va majora dobânda de bază, conform Agerpres.

Ținând cont de situația actuală, directorul FMI pune accentul pe necesitatea ca fiecare țară să adopte o politică bugetară și monetară prudentă pentru a fi în măsură să absoarbă eventualele șocuri: ”Autoritățile și organismele de supervizare trebuie să rămână vigilente, în special când au de a face cu produse financiare noi și inovative”, a spus aceasta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*