Ultimele Știri

Directorul CNCAN a fost reținut de DNA după ce a fost prins în timp ce lua mită

Directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Viorel Gheorghe Radu, a fost reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită.

Viorel Radu este reținut pentru 24 de ore, iar procurorii au hotărât începerea acțiunii penale pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

În urma unor cercetări, anchetatorii au descoperit că în perioada 31 iulie – 1 septembrie 2015, Viorel Radu, în calitate de director al Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din CNCAN a pretins sume de 2.500 lei şi 3.000 lei de la un administrator de societate comercială, care l-a denunțat ulterior.

Banii erau ceruți pentru grăbirea inspecţiilor în teren pentru emiterea a trei autorizaţii speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele şi Tarifele pentru Autorizarea şi Controlul Activităţilor Nucleare, potrivit Mediafax.

Directorul CNCAN  urmează să se prezinte miercuri la Tribunalul București, în cazul acestuia fiind propusă o arestare preventivă de 30 de zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*